Bitcoin-transactievergoedingen dalen als netwerkcongestiebestrijding

De kosten van transacties op het Bitcoin-netwerk zijn vorige week sterk gedaald, omdat de bitcoin-gerelateerde activiteit begon te vertragen nadat de prijs van BTC boven de $11.000 wist te blijven.

Volgens gegevens van Blockchain.com, voor het eerst gespot door Crypto Cash, zijn de gemiddelde transactiekosten voor transacties op het Bitcoin-netwerk sinds vorige week met 58% gedaald, wat neerkomt op een hoogte van $6,47 tot $2,72 in twee maanden. De daling kwam toen de activiteit op de blokketen begon te vertragen.

Het aantal onbevestigde transacties op de Bitcoin-blokketen bereikte op 28 juli een hoogtepunt van 2,5 maanden met 56.648, omdat de geheugenpool (mempool), de totale hoeveelheid gegevens van geldige transacties die wachten om bevestigd te worden, 53 MB overtrof.

De stijging van de mempool is ontstaan doordat de mijnwerkers van het netwerk gemiddeld elke 10 minuten een blok vinden. Elk blok bevat iets meer dan 1 MB aan informatie, waardoor het aantal transacties in het blok beperkt is. Mijnwerkers verwerken transacties met hogere kosten eerst omdat ze worden beloond met de kosten die zijn opgenomen in de blokken die ze vinden.

Dit betekent dat wanneer het netwerk overbelast raakt, de wachttijden oplopen voor degenen die niet zijn opgenomen in het volgende blok. Om te worden opgenomen, betalen gebruikers hogere kosten. Deze week is de mempool echter gedaald tot 3.656 onbevestigde transacties en een totale omvang van minder dan 10 MB.

De mempool breidde zich eind vorige maand uit nadat de prijs van bitcoin van $9,00 toenam om het vijf-cijferige teken te overtreffen, wat een bullish breakout bevestigt. Aangezien BTC voorbij $10.000 ging, schommelde het aantal hangende transacties meer dan 1.900%, terwijl het gemiddelde prijsvolume met meer dan 650% steeg, rapporten CoinDesk.

De prijzen zijn nu gedaald nadat de bitcoin er niet in slaagde om de weerstand bij het $12.000 teken te breken en gestaag boven $11.500 heeft gehandeld.